Vyrobit si domácí víno není nic moc těžkého. Kdo však ale začíná, potřebuje
do
začátků nějakou tu pomoc. Potřebuje se od něčeho odrazit a kromě nějakých základních principů výroby to jsou i recepty. Postupně se snažím tady přidávat všechny mé recepty na různá ovocná vína. I já jsem se u těchto receptů inspiroval v knížkách. Uvedené recepty jsou ale mnou upravené a aktualizuju je na základě dalších každoročních zkušeností.
Novější recepty už obsahují informace o množství alkoholu, výsledném zbytkovém cukru ve víně. Jsou tam i uvedeny konkrétní použité kvasinky, aby víno odpovídalo uvedenému receptu (alkoholu, zbytkovému cukru). Díky kalkulačce si u receptu jednoduše propočítáte jaké množství ovoce potřebujete pro váš demižon. U většiny receptů je i videonávod s postupem výroby (občas se ale může lišit aktualizacemi receptu). Přeju mnoho úspěchů, Tom.
Pomohl jsem i Tobě? Líbí se Ti můj projekt? Chceš podpořit mě, provoz projektu, ale i jeho další rozvoj? Můžeš to udělat zasláním finančního daru přes paypal nebo bankovní účet. Děkuji Ti moc!